Varukorg

0 ARTIKEL
Din varukorg är tom
Summa 0 kr
Till kassan
Summa 0 kr
Till kassan
  • 0 kr 0 kr

  • Framstegsikon

    Integritetspolicy

    Inledning

    Att engagera sig och bry sig om människor har alltid varit viktigt för Vagabond. Som en del av detta engagemang värnar Vagabond allas personliga integritet och kontroll över sina personuppgifter. Detta är en beskrivning över hur Vagabond ser på personuppgiftsskydd och hur vi uppfyller våra skyldigheter mot dig och våra samarbetspartners.

    Allmänt

    Vår integritetspolicy i ett nötskal

    Vagabond värnar din integritet och din personliga information och försöker alltid att vara transparanta kring hur vi hanterar dina personuppgifter. Det är också viktigt för oss att de behandlas på ett lagligt och korrekt sätt. Därför strävar Vagabond alltid efter att inte samla in eller använda mer personlig information än vad som krävs för att uppfylla dina krav och förväntningar på oss. Vi anstränger oss vidare för att skydda din information, vi säljer aldrig dina personuppgifter vidare och överför dem endast till andra bolag inom Vagabond Group eller betrodda samarbetspartners för att de ska kunna utföra sina uppgifter, exempelvis överför vi leveransuppgifter till våra transportörer och betalningsinformation till våra leverantörer av betaltjänster.
    I tillägg till dataskyddsförordningen (GDPR) och andra relevanta lagar och förordningar respekterar Vagabond nationell lagstiftning gällande personuppgifter. Vår webbplats innehåller ibland länkar till andra webbplatser. Dessa webbplatser är normalt sett inte under vår kontroll och omfattas inte av denna integritetspolicy, därför uppmanar vi dig att ta del av den aktuella webbplatsens integritetspolicy innan du lämnar ut dina personuppgifter.

    Några viktiga principer i sammanfattning

    Vi gör vårt bästa för att skydda din integritet genom att:

    • Vara transparanta gällande information om hur vi samlar in och använder personuppgifter.
    • Bara samla in information som vi behöver för att leverera enligt avtal och presentera intressanta erbjudanden samt relevant marknadsföring.
    • Endast samla in data när det är till fördel för dig, för att förbättra våra tjänster och produkter.
    • Endast överföra information till särskilt betrodda bolag och samarbetspartners.
    • Endast spara data så länge som det behövs för syftet för vilket de samlades in.
    • Att på din begäran lämna information om vilka personuppgifter vi behandlar och den legala grunden för detta.
    • Skydda dina personuppgifter med olika säkerhetssystem samt anonymisering och kryptering.

    Du har alltid rätt att:

    • Begära att få ta del av alla personuppgifter som vi behandlar om dig.
    • Begära att vi rättar dina personuppgifter.
    • Begära att vi begränsar vår användning av dina personuppgifter
    • Begära att vi raderar dina personuppgifter i den utsträckning det är lagligt.
    • Begära att vi ger dig tillgång till dina personuppgifter i ett maskinläsbart format, så kallad data portabilitet.
    • Återkalla ett lämnat samtycke.

    Personuppgiftsansvarig är Vagabond International Aktiebolag och i vissa fall dess dotterbolag eller samarbetspartners. Vagabond ansvarar inte för våra samarbetspartners och leverantörers personuppgiftsbehandling.
    Om du har frågor eller inte är nöjd med hur vi behandlar dina personuppgifter är du alltid välkommen att kontakta oss. Det går också bra att kontakta Integritetsskyddsmyndigheten, (IMY).

    Personer under 16 år
    Vagabond samlar inte in eller frågar efter information från någon som är under 16 år. Om du är under 16 år vänligen använd inte webbplatsen eller anknutna tjänster. Om vi skulle få vetskap om att vi har samlat in personuppgifter från en person under 16 år kommer vi att radera den inhämtade informationen.

    Insamling av data

    Informationen vi samlar in är huvudsakligen ditt namn, betalningsuppgifter, adress, telefonnummer och e-postadress. Vi inhämtar också enhetsdata, åtkomstsdata, identifieringsdata, inköpsdata, positionsdata och data om dina preferenser. Vi samlar inte in någon data som inte är nödvändig för att utveckla, bedriva och marknadsföra vår affärsverksamhet.

    Lagring av data

    Vagabond lagrar data på servrar som ägs av Vagabond och är placerade hos Vagabond Varberg, Birger Svenssons Väg 36, 432 40 Varberg, eller på servrar som tillhandahålls av våra samarbetspartners eller leverantörer. Med undantag för när data med din tillåtelse överförs till mottagare utanför EES lagras den alltid inom EES.

    Överföring av data

    Vi överför data till bolag inom Vagabond Group. Vi överför också data till våra samarbetspartners och leverantörer för att kunna erbjuda högkvalitativa tjänster och relevant marknadsföring. Våra samarbetspartners och leverantörer är huvudsakligen etablerade inom EES vilket även deras servrar och annan lagringsutrustning är. I några fall överför vi även dina personuppgifter till mottagare utanför EES. Om vi skulle behöva föra ut dina personuppgifter utanför EES kommer vi att inhämta ditt uttryckliga samtycke.

    Dataskydd

    Vagabond begränsar användningen av personuppgifter genom följande åtgärder; genomtänkt systemdesign, genom att inte använda teknik som är onödigt integritetskänslig och genom att inte samla in data utöver vad som behövs för att Vagabond med samarbetspartners ska kunna leverera Vagabonds produkter, tjänster och marknadsföring. Dataskydd är en grundinställning hos Vagabond och alla inställningar ska exempelvis vara opt-in istället för opt-out när det är möjligt. Dataskydd är inbyggt i våra system genom att prioritera säkerhet och integritet som en del av systemdesignen och att använda integritetsskyddande tekniker som kryptering och anonymisering.

    När du besöker vagabond.com via https, delar du dina personuppgifter via en säker krypterad förbindelse. Vagabond använder digitala certifikat utfärdade av en betrodd tredje part. Certifikatet garanterar att du kommunicerar med vår webbplats, vagabond.com, och att överföringen är krypterad. De flesta webbläsare använder symboler som visar om du besöker en säker respektive en osäker webbplats. Mer information om detta finner du på: https://sv.wikipedia.org/wiki/Hypertext_Transfer_Protocol_Secure

    Korttransaktioner med Vagabond eller vår betaltjänstleverantör sker med avancerad kryptering och via en säker krypterad SSL 256-bitars förbindelse.
    Vi använder Google’s reCAPTCHA system för att säkerställa att det är en människa och inte en programvara som försöker skicka oss information. Din IP-adress, och viss data om din enhet och programvara, som är nödvändig för att reCAPTCHA att fungera överförs till Google Inc. Efter överföringen omfattas informationen av Googles sekretessvillkor.
    När våra samarbetspartners behandlar personuppgifter för vår räkning använder vi ett särskilt dataskyddsavtal för att säkerställa att personuppgifterna behandlas säkert och korrekt.

    Hantering av data

    Vagabond bryr sig om och skyddar din integritet och dina personuppgifter. Vi gör vårt bästa för att uppfylla dina förväntningar och fullgöra det avtal vi har med dig om att sälja och leverera våra produkter, ge support och dela information med dig. Det är viktigt för oss att du förstår hur vi behandlar dina personuppgifter när du besöker vår webbplats. Nedan beskrivs de processer som kan involvera behandling av dina personuppgifter.

    Beställning av produkter via vår web-shop

    När du besöker vår web-shop och beställer våra produkter kommer du till utcheckningssidan där du anger vilken produkt du vill beställa samt kontakt- och adressinformation så att vi kan plocka, packa och sända produkten till dig.
    Legal grund: Behandlingen är nödvändig för att fullgöra ett avtal i vilket den registrerade är part eller för att vidta åtgärder på begäran av den registrerade innan ett sådant avtal ingås, (artikel 6 p.1 (b) GDPR).
    Automatiserat beslutsfattande: Nej
    Lagring: Bokföringsinformation lagras i enlighet med gällande lagstiftning och övrig information i högst tre år från den senaste köpet.
    Överföring till självständiga samarbetspartners: Data överförs till samarbetspartners för distribution.

    Betalningsinformation

    När du checkar ut från vår web-shop behöver du välja betalningsmetod och fylla i betalningsinformation (t.ex. kortutfärdare, kortnummer, giltighetstid, CCV) som behövs för att genomföra betalningen via vår betalningsleverantör. Om du väljer att betala via faktura, inhämtar vi ditt personnummer för att genomföra en kreditprövning och när den godkänts av vår leverantör av faktureringstjänster så hanteras ordern. Betalningsinformation och faktureringsinformation samlas in av oss men sparas inte utan överförs på ett säkert sätt till våra samarbetspartners för betalnings- och faktureringstjänster.
    Legal grund: Behandlingen är nödvändig för att fullgöra ett avtal i vilket den registrerade är part eller för att vidta åtgärder på begäran av den registrerade innan ett sådant avtal ingås, (artikel 6 p.1 (b) GDPR). Intresseavvägning (artikel 6 p.1 (f) GDPR), kreditprövningen är nödvändig för Vagabond legitima syfte att undvika kreditförluster.
    Automatiserat beslutsfattande: Nej
    Lagring: Bokföringsinformation lagras i enlighet med gällande lagstiftning och övrig information i högst tre år från den senaste köpet.
    Överföring till självständiga samarbetspartners: Data överförs till samarbetspartners för betalnings- och faktureringstjänster.

    Leverans

    Vi ber dig att registrera ditt namn, leveransadress och kontaktinformation som e-postadress och telefonnummer via utcheckningssidan i vår web-shop så att vi kan leverera din order och om det behövs kontakta dig angående leveransen.
    egal grund: Behandlingen är nödvändig för att fullgöra ett avtal i vilket den registrerade är part eller för att vidta åtgärder på begäran av den registrerade innan ett sådant avtal ingås, (artikel 6 p.1 (b) GDPR). Intresseavvägning (artikel 6 p.1 (f) GDPR), telefonnumret är nödvändigt för Vagabond legitima syfte att lösa eventuella problem med leveransen.
    Automatiserat beslutsfattande: Nej
    Lagring: Bokföringsinformation lagras i enlighet med gällande lagstiftning och övrig information i högst tre år från den senaste köpet.
    Överföring till självständiga samarbetspartners: Data överförs till samarbetspartners för distribution.

    Returetiketter

    Om du vill returnera en produkt behöver du logga in på sidan för returer på vår webbplats och ange din e-post och ditt beställningsnummer för att kunna skriva ut en returetikett innan du skickar tillbaka produkten till oss.
    Legal grund: Behandlingen är nödvändig för att fullgöra ett avtal i vilket den registrerade är part eller för att vidta åtgärder på begäran av den registrerade innan ett sådant avtal ingås, (artikel 6 p.1 (b) GDPR). Behandlingen är även nödvändig för att Vagabond ska uppfylla ett lagkrav (artikel 6 p.1 (c) GDPR).
    Automatiserat beslutsfattande: Nej
    Lagring: Bokföringsinformation lagras i enlighet med gällande lagstiftning och övrig information i högst tre år från den senaste köpet.
    Överföring till självständiga samarbetspartners: Data överförs till samarbetspartners för distribution.

    Orderförfrågningar och avbeställning

    Vi lagrar personuppgifter såsom: kontaktinformation, adress- och betalningsuppgifter för att kunna fullgöra den lagliga rätt du har att ångra köpet eller returnera produkter om de skulle vara felaktiga. Om det uppstår problem i samband med en retur kan vi behöva skicka dina kontaktuppgifter till våra samarbetspartners för distribution så att de kan returnera produkterna.
    Legal grund: Behandlingen är nödvändig för att fullgöra ett avtal i vilket den registrerade är part eller för att vidta åtgärder på begäran av den registrerade innan ett sådant avtal ingås, (artikel 6 p.1 (b) GDPR). Behandlingen är även nödvändig för att Vagabond ska uppfylla ett lagkrav (artikel 6 p.1 (c) GDPR).
    Automatiserat beslutsfattande: Nej
    Lagring: Bokföringsinformation lagras i enlighet med gällande lagstiftning och övrig information i högst tre år från den senaste köpet.
    Överföring till självständiga samarbetspartners: Data överförs till samarbetspartners för distribution.

    Kontaktformulär

    När du kontaktar oss via kontaktformuläret på vår webbplats samlar vi in och sparar informationen för att handlägga frågan eller ärendet som du har. Insamlad information kan vara kontaktuppgifter samt order- och leveransinformation som krävs för att hjälpa dig med ditt ärende. Notera att din data kan komma att överföras till mottagare utanför EES.
    Legal grund: Samtycke (artikel 6 p.1 (a) GDPR) och behandlingen är nödvändig för att fullgöra ett avtal i vilket den registrerade är part eller för att vidta åtgärder på begäran av den registrerade innan ett sådant avtal ingås, (artikel 6 p.1 (b) GDPR).
    Automatiserat beslutsfattande: Nej
    Lagring: Bokföringsinformation lagras i enlighet med gällande lagstiftning och övrig information i högst tre år från den senaste köpet eller kontakten.
    Överföring till självständiga samarbetspartners: När det är nödvändigt för att hantera det aktuella ärendet överförs information till relevant samarbetspartner.

    Nyhetsbrev

    När du registrerar dig för ett nyhetsbrev (online eller i en av våra butiker) godkänner du att vi sparar din e-postadress för att regelbundet skicka dig vårt nyhetsbrev och inbjudningar som innehåller erbjudanden och events som är relevanta för dig. Du kan avregistrera dig när som helst genom att klicka på den länk för avregistrering som finns i vårt mail eller kontakta oss via vår webbplats. Notera att din e-postadress kan komma att överföras till mottagare utanför EES.
    Legal grund: Samtycke (artikel 6 p.1 (a) GDPR).
    Automatiserat beslutsfattande: Nej
    Lagring: Din e-postadress lagras till dess att vi får ett meddelande om avregistrering.
    Överföring till självständiga samarbetspartners: Din e-postadress överförs till vår samarbetspartner som skickar ut e-posten.

    E-posttjänst

    Om en produkt inte finns tillgänglig erbjuder vi möjligheten att få information via e-post när produkten åter finns i lager. Notera att din e-postadress kan komma att överföras till mottagare utanför EES.
    Legal grund: Samtycke (artikel 6 p.1 (a) GDPR).
    Automatiserat beslutsfattande: Nej.
    Lagring: Din e-postadress lagras i högst tre år från den senaste kontakten.
    Överföring till självständiga samarbetspartners: Nej

    Säkerhet och skydd mot bedrägerier

    Vi och våra samarbetspartners kontrollerar, använder och analyserar enhets- och åtkomstdata, identifieringsdata, köpinformation och positionsdata för att motverka bedrägerier, upprätthålla hög säkerhet och motverka felaktig användning av våra tjänster. Syftet är att skydda dina personuppgifter och våra tjänster och system, samt användning som kan leda till oförsvarlig miljömässig påverkan och orimliga kostnader. Legal grund: Intresseavvägning (artikel 6 p.1 (f) GDPR), behandlingen är nödvändig för Vagabonds legitima intresse att upprätthålla en hög säkerhetsnivå och tjänster om är miljömässigt försvarbara. Behandlingen är även nödvändig för att Vagabond ska uppfylla ett lagkrav (artikel 6 p.1 (c) GDPR). Automatiserat beslutsfattande: Ja, för att automatiskt blockera missbruk och försök att implementera skadlig kod. Lagring: Data som samlas in vid felsökning och säkerhetsundersökningar raderas när ärendet avslutas. Överföring till självständiga samarbetspartners: När det är nödvändigt för att hantera det aktuella ärendet överförs information till vår IT-säkerhetsleverantör.

    Utveckling av våra affärs- och logistikprocesser samt tekniska system

    För att utveckla våra affärs- och logistikprocesser samt tekniska system använder vi enhets- och åtkomstdata, identifikationsdata, köpinformation och positionsdata. Detta är nödvändigt för att kunna erbjuda användarvänliga och säkra tjänster.
    Legal grund: Intresseavvägning (artikel 6 p.1 (f) GDPR), behandlingen är nödvändig för att Vagabond ska kunna erbjuda en attraktiv, användarvänlig och säker webbplats.
    Automatiserat beslutsfattande: Nej
    Lagring: Data som samlas in för statistikändamål raderas efter utvärdering.
    Överföring till självständiga samarbetspartners: Information delas med våra leverantörer av IT-tjänster.

    Inkasso

    Om fakturor inte betalas trots upprepade påminnelser kan vi komma att överföra information till en leverantör av inkassotjänster i syfte att reglera vårt krav. Alternativt kan vi komma att överlåta fordran till ett inkassoföretag som driver kravet i sitt eget namn.
    Legal grund: behandlingen är nödvändig för att fullgöra ett avtal i vilket den registrerade är part eller för att vidta åtgärder på begäran av den registrerade innan ett sådant avtal ingås, (artikel 6 p.1 (b) GDPR). Intresseavvägning (artikel 6 p.1 (f) GDPR), försäljningen av fordringar är nödvändig för Vagabond legitima syfte att undvika kreditförluster.
    Automatiserat beslutsfattande: Nej
    Lagring: Bokföringsinformation lagras i enlighet med gällande lagstiftning och övrig information i högst tre år från den senaste köpet.
    Överföring till självständiga samarbetspartners: Information delas med våra samarbetspartner inom inkassoverksamhet.

    Marknadsföring

    Som beskrivs närmare i avsnittet om cookies och liknande spårningstekniker använder vi enhetsdata, åtkomstdata, identifieringsdata, inköpsdata, platsdata och data om dina preferenser för att skapa marknadsföring och erbjudanden som är intressanta för dig. Exempelvis visa relevanta annonser på andra företags webbplatser och applikationer. Vi behandlar också annonsdata (till exempel om du klickade på en viss annons) för att mäta annonsresultat och för annonsfakturering. Informationen vi använder och kombinerar med annan data kommer från våra samarbetspartners, din köphistorik och din internetanvändning.
    Rättslig grund: Samtycke (artikel 6 p.1 (a) GDPR), och även intresseavvägning (artikel 6 p.1 (f) GDPR). Behandlingen är nödvändig för Vagabonds legitima intresse att kunna ge dig intressanta erbjudanden och relevant marknadsföring.
    Automatiserat beslutsfattande: Ja, din online-upplevelse utformas med automatik utifrån dina cookie-inställningar.
    Lagring: Data som samlats in raderas efter utvärdering och analys. Hur länge en cookie lagras anges i informationen om varje cookie och kan läsas via din webbläsare. Lagringstiden bestäms även av dina cookie-inställningar.
    Överföring till självständiga samarbetspartners: Vi delar information med våra leverantörer av marknadsföringstjänster. Genom att använda våra marknadsföringspartners teknik överförs viss information till dem och omfattas därefter av deras integritets- och sekretessvillkor.

    Cookies och liknande spårningstekniker

    Vid besök på vagabond.com sparar vi information om dina aktiviteter på vår webbplats, (exempelvis med hjälp av cookies). En cookie är en liten datafil placerad på din enhet som innehåller information om vilka delar av vår webbplats du har besökt. Vi använder cookies för att anpassa din online-upplevelse och för att samla in statistik för att förbättra vår webbplats. Cookies är tillförlitliga datafiler som inte kan köra programkod eller överföra virus.

    Vi använder cookies för följande huvudsakliga ändamål; funktionalitet, statistik, försäljning, betalning och reklam. Vi använder så kallade funktionella cookies för att säkerställa att vår web-shop fungerar som den ska och att du bland annat kan lägga till varor i din kundvagn och göra en beställning. Notera att informationen som samlas in via cookies kan överföras utanför EES. Rättslig grund: Samtycke (artikel 6 p.1 (a) GDPR), och även intresseavvägning, (artikel 6 p.1 (f) GDPR). Behandlingen är nödvändig för Vagabonds legitima intresse att kunna ge dig intressanta erbjudanden och relevant marknadsföring.
    Automatiserat beslutsfattande: Ja, din online-upplevelse utformas med automatik utifrån dina cookie-inställningar.
    Lagring: Data som samlats in raderas efter utvärdering och analys. Hur länge en cookie lagras anges i informationen om varje cookie och kan läsas via din webbläsare. Lagringstiden bestäms även av dina cookie-inställningar.
    Överföring till självständiga samarbetspartners: Vi delar information med våra leverantörer av marknadsföringstjänster. Genom att använda våra marknadsföringspartners teknik överförs viss information till dem och omfattas därefter av deras integritets- och sekretessvillkor.

    Cookies och liknande spårningstekniker

    Vår webbplats innehåller cookies och liknande spårningsteknik från våra marknadsföringspartners som driver online-annonseringsnätverk. Våra marknadsföringspartners registrerar enhets- och åtkomstdata, identifieringsdata, inköpsdata, positionsdata och data om dina preferenser och visar dig anpassad annonsering på andra webbplatser. Denna annonsering är baserad på produkter som du tidigare visat intresse för.

    Vi använder tjänster från Facebook, Google, Pinterest, Hotjar, Conversant Europe Ltd och Adform för att samla in webb-, försäljnings- och annonsstatistik.

    Statistikdata används för att bättre förstå våra besökares behov och för att optimera våra tjänster. Våra partners hjälper oss att bättre förstå våra besökares upplevelse (t.ex. hur mycket tid de spenderar på vilka sidor, vilka länkar de väljer att klicka på, vad användare gör och inte gillar, etc.) och detta innebär att vi kan bygga och underhålla vår tjänst utifrån feedback från användare. Våra partners använder cookies och annan teknik för att samla in data om våra användares beteende och deras enheter. Detta inkluderar en enhets IP-adress, enhetens skärmstorlek, enhetstyp (unika enhetsidentifierare), webbläsarinformation, geografisk plats och det föredragna språk som används för att visa vår webbplats.

    Vänligen följ nedanstående länkar för ytterligare information och opt-out instruktioner:

    Facebook Data Policy https://www.facebook.com/policy.php?ref=pf

    Google Privacy Policy https://policies.google.com/privacy, Google Analytics opt-out instruction https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

    Pinterest Privacy Policy https://policy.pinterest.com/en-gb/privacy-policy, Pinterest opt-out instruction https://help.pinterest.com/en/article/do-not-track

    Hotjar’s support site, Opt-out instruction here.

    Conversant Privacy Policy https://www.cj.com/legal/privacy-policy-services-uk, Opt-out instruction https://www.conversantmedia.eu/optout

    Adform Privacy Centre https://site.adform.com/privacy-center/overview/, Adform Opt-out instruction https://site.adform.com/privacy-center/platform-privacy/opt-out/

    Hur kan jag ställa in hanteringen av cookies i min webbläsare?

    De flesta webbläsare har funktionalitet för att radera eller blockera cookies och att varna dig och be om ditt samtycke innan cookies lagras. Du kan hitta instruktioner i din webbläsare om hur du ställer in den för att hantera och eventuella blockera cookies. Om du inte vill använda cookies när du besöker vår web-shop kommer detta att påverka din shoppingupplevelse, eftersom vi bland annat använder cookies för att hålla din kundvagn uppdaterad. Användningen av vissa cookies är alltså nödvändig om du vill kunna göra en beställning direkt via webbplatsen.

    Du kan via din webbläsare stänga av vissa eller alla cookies. Detta är mycket enkelt att göra, men observera att om du inaktiverar alla cookies kommer du inte att kunna göra ett köp på vagabond.com.

    Följande länkar ger information om hur du justerar cookieinställningarna i vissa populära webbläsare:

    Firefox
    Internet Explorer
    Chrome
    Safari

    Genom att besöka www.youronlinechoices.eu har du möjlighet att ta bort enskilda cookies.

    Kontakt

    Våra kontaktuppgifter

    Vagabond International Aktiebolag
    Box 521
    432 19 Varberg

     

    Besöksadress

    Birger Svenssons Väg 36
    432 40 Varberg
    Telefon: +46 (0)340-541200

    Kontakta oss genom att fylla i vårt webbformulär här.

    Framstegsikon